V tednu otroka (7. – 13. 10. 2019) so bili predstavniki otroškega parlamenta vključeni v več aktivnosti, ki so potekale tako na šoli kot na Občini Bohinj. V ponedeljek, 7. oktobra, so bili predstavniki razredne stopnje na obisku v prostorih Občine Bohinj, kjer so se pogovarjali o temi “Moja poklicna prihodnost”. Zaposleni na občini Bohinj so nam prijazno predstavili svoje poklice in pot, ki jih je pripeljala do tja. Spoznali smo veliko novega. Upamo, da bomo v prihodnje na podoben način lahko spoznali še kakšen drug poklic oziroma ustanovo.

V petek, 11. oktobra, pa so bili predstavniki otroškega parlamenta na obisku pri g. županu. Predstavili so mu predloge za izboljšanje življenja otrok in mladih v Bohinju, ki so jih zbrali od sošolcev pri urah oddelčne skupnosti in se pogovarjali o ustvarjanju poklicnih priložnosti v Bohinju. Pogovor je bil zelo konstruktiven. Načrtujemo nadaljnje sodelovanje, med drugim tudi z dajanjem predlogov preko participativnega proračuna.

Predstavnikom Občine Bohinj, g. županu, ge. Ivi Lapajne in ge. Maruši Velički Rozman, ter vsem ostalim se zahvaljujemo za lep sprejem na Občini in vas ob zaključku tedna otroka lepo pozdravljamo. Verjamemo, da bomo dobro sodelovali celotno prihajajoče šolsko leto.

Dostopnost