V letošnjem letu je Turistična zbornica Slovenije razpisala že 36. državni festival turističnih nalog pod temo: Voda in zdravilni turizem. Naši učenci tekmujejo s turistično nalogo Od korita do korita, in sicer v torek, 29. marca 2022, v Mercator centru Domžale, od 14.00 do 16.00, kjer se predstavijo na turistični tržnici.

Območje Bohinja ima veliko korit s pitno vodo, ki pa vedno bolj izgubljajo svoj pomen, navkljub temu da ima voda pozitivne učinke na zdravje in tudi gibanje ljudi.

Učenci so raziskali pomen vode za zdravje, pomen korit v preteklosti, obiskali in popisali korita ter izdelali turistično pot. Pot promovira gibanje, pitno vodo, kulturno in naravno dediščino kraja ter turiste seznani s celotnim krajem. Ob tem smo obudili korita, ki so bila včasih eden glavnih virov oskrbovanja vasi z vodo in jim dali novo vrednost. Oblikovali so stekleničko kot spominek, ki jo vzamemo na turistično pot. Odseva pomembnost ohranjanja pitne vode in spomin na pot Od korita do korita. Porodile so se jim tudi nove ideje o novih dejavnostih na turistični poti.

Vabljeni, da si turistično nalogo preberete v celoti!

Od korita do korita turistična naloga

mentorji TPLG

 

Dostopnost