3. 4. 2023 je našo šolo obiskalo nekaj otrok, ki letos sodelujejo v šolskem parlamentu. 4 učenci iz OŠ Antona T. Linharta iz Radovljice, 6 učencev iz OŠ Josipa Plemlja z Bleda ter naši osnovnošolci Nik Koren, 6. a, Kiara Đorem Kuhar, 7. a, Jack Moolman, 8. a, Jure Zakrajšek, 9. a ter voditeljici Nuša Bernik, 9. b in Alina Kozelj, 9. c, so razmišljali in debatirali o duševnem zdravju otrok in mladostnikov, kar je tudi letošnja tema parlamenta.

Kaj je duševno zdravje, kakšni so vplivi okolja nanj, kaj lahko sami storimo za izboljšanje duševnega zdravja ter kam vse se lahko obrnemo po pomoč, so bile zelo zanimive teme, ob katerih so učenci razvijali moč besede.

Srečanje so popestrile glasbene in plesna točka, gospod župan Jože Sodja, ravnateljica Mojca Rozman ter psihologinja Karmen Zupan, ki je na koncu srečanja podala nekaj napotkov in informacij o tem, na koga se obrniti, če si v težavah. Poudarila je, da se moramo vsi zavedati, da ni nič narobe, če jih imaš; v primeru, da jih ne moreš sam rešiti, je prav, da se obrneš po strokovno pomoč.

Srečanje je potekalo v zelo sproščenem vzdušju, učenci pa so stkali tudi nekaj novih prijateljstev.

Alina ter Nuša bosta o duševnem zdravju debatirali tudi v torek, 11. 4. 2023, ko se bosta udeležili srečanja nacionalnega otroškega parlamenta v pravem parlamentu v Ljubljani.

Mentorica Ana M. Sodja

Dostopnost