V torek, 29. 3. 2022, je turistični podmladek naše šole sodeloval na 36. državnem festival Turizmu pomaga lastna glava in osvojil ZLATO PRIZNANJE s turistično nalogo OD KORITA DO KORITA, ki so jo predstavili na izvirni turistični tržnici v Mercator centru Domžale.

Festival poteka v organizaciji Turistične zveze Slovenije in Zavoda RS za šolstvo, z letošnjo naslovno temo VODA IN ZDRAVILNI TURIZEM. Učenci so pripravili turistično pot po Bohinju, ki vodi od enega do drugega korita z neoporečno pitno vodo. Med vsemi popisanimi koriti so si izbrali enega v vasi, kjer se popotniki ali domačini lahko odžejajo, hkrati pa si ogledajo znamenitosti kraja. Naredili so aplikacijo turistične poti, do katere lahko dostopate s QR kodo, ki jo najdete v galeriji slik.

Učence in mentorje je treba pohvaliti za izvrstno idejo, tako naloge kot same tržnice, saj so z zagnanostjo in voljo odlično predstavili svoje delo. Zlato priznanje je rezultat različnih idej in dela posameznika, ki se je sestavilo v čudovito celoto in ekipo popeljalo na zaključno prireditev najboljših turističnih tržnic letošnjega leta. Zaključna prireditev zmagovalcev se bo odvijala v četrtek, 5. maja v Mercator centru v Mariboru.

Več o tržnici najdete v galeriji slik, o turistični nalogi pa tu –  Od korita do korita turistična naloga.

mentorji TPLG

 

 

Dostopnost