Četrtkov dan na finalu svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici, je že tradicionalno »šolski dan«. Šolarji in dijaki vedno pripravijo odlično vzdušje in tudi pretekli četrtek ni bil izjema. V Planici se je zbralo lepo število gledalcev, ki je ob lepem, sončnem vremenu videlo izjemno dolge polete.

Tudi tokrat smo v Planico peljali naše učenke in učence. Kot že vrsto let, so tudi letos desetim učenkam in učencem 7. razredov ogled tekme omogočili pri Zavarovalnici Triglav, še dodatnim 45 pa so  ogled priskakali naši najmlajši z udeležbo na šolskem državnem prvenstvu v skokih z alpskimi smučmi, bolj poznanim pod imenom Skoči z nami.

Tako smo tokrat v Planico odpeljali kar 55 otrok iz 1. – 4., 7. in 9. razreda. Po končanih kvalifikacijah smo še dobro uro uživali v odlični glasbi Eve Boto, Nipkeja in velikega promotorja zdravega načina življenja brez alkohola in kajenja Challeta Salleta. Da je bilo naše doživetje Planice kar najbolj popolno, pa so poskrbeli še v SSK Bohinj, ki so nam omogočili ogled tekme ob samem doskočišču letalnice bratov Gorišek za kar se jim zelo zahvaljujemo.

V četrtek ponovno potujemo v Planico, kjer bodo na skakalnici, ki bo zgrajena nekje na dolžini svetovnega rekorda v izteku velikanke, potekalo državno prvenstvo v skokih z alpskimi smučmi. Držite pesti, da se bodo naši najmlajši, ki jih bo tam kar 27, dobro odrezali!

Športni pozdrav do naslednjič!

Avtor besedila in slik: Nejc Pogačnik

Dostopnost