Pregled vremenske napovedi in pogled v nebo ni za torek, 14. 5. 2024, obetal nič kaj dobrega. Sreča ponavadi spremlja hrabre in očitno so bili mladi atleti in atletinje iz občin Bohinj, Bled, Gorje in Radovljice dovolj hrabri, da so jim vremenske sile tokrat prizanesle. V sicer oblačnem in rahlo vetrovnem vremenu, je tako na blejski atletski stadion odpotovala rekordna zasedba mladih Bohinjk in Bohinjcev, ki so se s svojimi sovrstniki merili v različnih disciplinah kraljice športov na medobčinskem prvenstvu.

Domov smo se vrnili s kar enajstimi medaljami, med njimi so bile štiri tiste najžlahtnejšega sijaja. Zmagali so Gaber Jurkovič v suvanju krogle, Marcel Preželj v teku na 60m, Neža Habjan v teku na 300m in Erazem Rabič v teku na 600m. Na oder za zmagovalce so ponosno pozirali še Neža Ravnik, ki je bila tretja v teku na 600m, Niki Jensterle kot tretja v skoku v daljino, Karin Odar, ki si je z odličnim metom žvižgača priborila drugo mesto, prav tako druga je bila Lucija Cvetek v suvanju krogle, Rok Cesar si je priskakal drugo mesto v skoku v višino, Peter Langus pa je bil tretji v teku na 300m. Za piko na i je poskrbela moška štafeta 4x100m v postavi Preželj, Sodja, Jurkovič, Langus, ki je bila v tokrat zelo močni konkurenci tretja.

Na regijsko tekmovanje, ki bo v torek na mestnem stadionu v Kranju potuje kar 22 naših učenk in učencev. Zaželimo jim veliko uspeha, ugoden veter in da bo ta dan res njihov najboljši.

Vsem učenkam in učencem za prikazano na Bledu seveda iskreno čestitamo!

Avtor besedila: Nejc Pogačnik

Avtor fotografij: Maja Velički

Dostopnost