Naša šola je letos sodelovala v projektu Erasmus+ “Skupaj zmoremo več” (Togeather we can do more)  z našo partnersko šolo iz Osijeka. Učenci 2. in 7. razreda ter učiteljice smo se odpravili v Osijek, kjer so nas gostili učenci OŠ Jagode Truhelka.

Prvi dan so nas ob prihodu prijazno sprejeli z glasbenim programom, kjer so zapeli in zaplesali Odo radosti.

Sledile so ustvarjalne delavnice, v katerih smo izdelovali knjižne kazalke na temo zlatoveza. Prav tako smo spoznali starodavno slovansko pisavo glagolico in v aluminijasto ploščo zapisali svoja imena.

V večernih urah nas je njihov učitelj zgodovine popeljal po mestu. Ogledali smo si znamenite stavbe v slogu Arta Nouveauja, promenade in utrdbo.

Drugi dan smo odšli v ljudsko knjižnico, kjer smo spoznali življenje in delo pisateljice Jagode Truhelke, po kateri je šola dobila ime. Knjižničarka nam je prebrala tudi zgodbo s pomočjo kamišibaj gledališča. V šoli smo se udeležili digitalnih delavnic na temo Rim Tim Tagi Dim, kjer so učenci preko računalniškega programa izdelovali čipke. Učenci iz sedmega razreda so obiskali fakulteto za medicino, kjer so spoznali osnove forenzike. Popoldne so nas gostitelji popeljali na ogled naravnega parka Kopački Rit, kjer smo občudovali naravo in opazili veliko živalskih vrst.

Zadnji dan smo v šoli izdelovali inicialke v glagolici in jih patinirali, da so dobili starinski videz. Nato je sledil slavnostni zaključek prireditve, kjer smo drug drugemu predstavili dejavnosti, ki smo jih izvajali v sklopu projekta “Branje ne pozna meja” (Čitanje bez granica).

Hvaležni smo za nova spoznanja in druženje z našimi hrvaškimi prijatelji.

Ula Svetina in Nataša Colja Obiako

Dostopnost