V sredo, 23. 11. 2023, je potekalo medobčinsko prvenstvo za starejše učence, ki so ga že tradicionalno gostili na OŠ Gorje. To je bilo prvo nogometno tekmovanje po dolgem času, saj zadnji dve leti ni bilo organizirano zaradi vsem znanih razlogov. Seveda smo se ga z veseljem udeležili in v Gorje peljali ekipo osmih učencev. Našo šolo so zastopali Marcel Preželj, Miha Mencinger, Tim Korošec, Sven Bernjak, Kim Kusterle, Tevž Žnidar, Klemen Sitar in Urban Sodja.

Prvo tekmo so naši fantje odigrali s kasnejšimi zmagovalci iz OŠ Lesce. Odlično so se jim zoperstavili, dve minuti pred koncem srečanja pa prejeli zadetek po nesrečnem odboju žoge in tekmo izgubili. Sledila je tekma proti domačinom, kjer so osvojili prvo točko, saj sta se ekipi razšli brez zadetkov. V tretji tekmi so naši fantje prikazali najboljšo igro doslej in premagali Blejce po zadetku Marcela Prežlja, ter si s tem zagotovili dober položaj v boju za stopničke, o katerih sta odločali zadnji tekmi na turnirju. Leščani so si z zmago že zagotovili prvo mesto, naši fantje pa so v neposrednem boju za drugo mesto premagali Radovljičane s 3:1.

Medobčinsko prvenstvo so torej končali na drugem mestu, kar je najboljša uvrstitev naše šole v zadnjih letih. Marcel Preželj in Kim Kusterle sta bila s po dvema goloma druga najboljša strelca, posebej pa velja omeniti sedmošolca Miha Mencingerja, ki je bil z naskokom najboljši vratar na tekmovanju.

Fantje, čestitke za odlične predstave!

Avtor besedila in fotografij: Nejc Pogačnik

Dostopnost