Letos je potekalo že 33. državno tekmovanje Mladina in gore kamor so se uvrstile tudi 3 skupine iz naše šole. Tekmovanje je bilo v soboto, 21. januarja v Postojni. V skupini Gorski Gaserji so bili Voranc Markič, Gaber Jurkovič in Peter Langus, ki so za le za las zgrešili finale in se uvrstili na 9. mesto, 12. mesto sta si delili ekipi Bohinjski flajštri, ki so jo sestavljale Eva in Neža Habjan, Iza Klešnik in Julija Jeklar in ekipa Posušeni purani v sestavi Matija Rožič, Gal Kovačič, Ahac Medja in Ožbej Sodja.

V sklopu tega tekmovanja je bil organiziran tudi likovni natečaj z naslovom: Z glavo v naravo. Naša učenka Nuša Bernik iz 9. razreda je s svojo sliko na natečaju ZMAGALA.

Čestitke Nuši in vsem tekmovalcem, ki so pokazali veliko gorniškega znanja na tekmovanju.

V letošnjem šolskem letu v okviru planinskega krožka poteka tudi Planinska šola, ki se je nekateri planinci od 6. do 9. razreda vestno udeležujejo. Otroci spoznavajo teoretična področja, ki so pomembna za varno pripravo in izvedbo ture. Naučijo se osnov prve pomoči, orientacije, se seznanijo z nevarnostmi v gorah, vremenoslovjem, prehrano… Vsa ta znanja jim še kako prav pridejo, ko se podajo v gore.

Mentorici Katarina Dobravec in Monika Zupanc

Dostopnost