Kakšen dan!

Za prvi zimski športni dan v letošnjem letu ne bi mogli izbrati lepšega dneva. Sonce, modrina neba, prijetne, že skoraj poletne temperature in še vedno dovolj snega … Odličen obet za uživanje skoraj 200 učenk in učencev na snegu. Tokrat smo jim ponudili tri različne dejavnosti – smučanje na Voglu, tek na smučeh na Dobravi in krajši pohod s sankanjem in športnimi igrami pod Telečnico.

Največ učenk in učencev se je odločilo za smučanje. Na Voglu jih je pričakala prava zimska pravljica. Obratovale so vse naprave, tako da so se obiskovalci smučišča lepo razporedili in pretirane gneče ni bilo. Snežna odeja je bila, visokim temperaturam navkljub, odlična in je omogočala dobro smuko od začetka do konca športnega dne. Zadnji so v dolino odšli malo pred pol tretjo uro.

Druga najbolj obiskana dejavnost je bil pohod s sankanjem in športnimi igrami. Za ogrevanje, in da so lažje pričakali sonce, ki se je sprva srame

žljivo skrivalo za jutranjimi meglicami, so odšli do Broda in nazaj. Sledile so športne igre na snegu. Učenci so se razdelili v tri skupine in med seboj tekmovali v različnih spretnostnih igrah. Po končanih igrah je sledilo sankanje vse do 12. ure, ko so se počasi pričeli vračati proti osnovni šoli.

Tudi tekačev na smučeh je bilo tokrat več, kot po navadi. Po nekaj krajših krogih za ogrevanje, je večina odšla na izlet na Dobravo. Šlo jim je odlično, tega pa ne moremo reči za nekaj smuči, ki bodo v prihodnjih dneh potovale na servis. Nesreča nikoli ne počiva, na srečo pa jo je tokrat skupila samo oprema, učenke in učenci pa so se prijetno utrujeni vrnili nazaj v osnovno šolo.

S športnimi dnevi želimo učencem prikazati možnosti za kvalitetno preživljanje prostega časa s športnimi vsebinami v našem kraju. Veliko jih je prvič slišalo za ime Telečnica, marsikdo je bil prvič na Dobravi na tekaških smučeh, zagotovo je kdo tudi prvič premagal strah pred kakšno Vogelsko strmino. Verjamemo in si želimo, da bi otroke na teh krajih srečali tudi v prihodnje, saj bo zima zagotovo še nekaj tednov v naših krajih.

Avtor besedila: Nejc Pogačnik

Avtorji slik: učitelji spremljevalci

 

Dostopnost