V letošnjem letu se tekmovanju Turizmu pomaga lastna glava turistični podmladek naše šole pridružuje s turistično nalogo pod naslovom, “Popel’ se” (Turistična naloga Popel’ se).

Učenci smo z mentorji razmišljali, da je bil v Bohinju v preteklosti in je še danes poudarek na pridobivanju turističnih gostov s ponujanjem športnih aktivnosti. Ker ima vsak izmed nas doma kolo, rolko, skiro,rolerje in ker je t. i. kolopark izredno atraktiven med mladimi, smo si zamislili, da bi se v našem okolju zgradil eden najboljših koloparkov v Sloveniji. S tem želimo najprej pritegniti k večjemu gibanju domačine in turiste, ki obiščejo naš kraj. Nahajal bi se v športnem parku, ki ga bo gradila za šolo Občina Bohinj. Naš kolopark bi vseboval različne proge, ki bi bile primerne za vse. Najzanimivejša bi bila tekmovalna proga, ki bi imela tudi merilnik časa. Najboljši tekmovalec tedna bi prejel promocijsko majico in energijske ploščice Čokomalina, ki smo jih izdelali za dodatno promocijo našega koloparka.

Z nalogo in predstavitvijo se bomo udeležili turistične tržnice, ki bo 12. aprila v Mercator centru Domžale v dopoldanskem času.

Mentorji TPLG

Dostopnost