Interesne dejavnosti

 

Tekmovanje v znanju kemije

Tekmovanje v znanju kemije

Zadnji teden marca je na OŠ Franceta Prešerna v Kranju potekalo regijsko tekmovanje v znanju kemije. V devetem razredu prag za uvrstitev na regijsko tekmovanje ni bil visok. Mi smo se tega veselili, saj se je kar 8 devetošolcem uspelo uvrstiti na tekmovanje. To so bili Alina Svoljšak, Izidor Čemažar, Julija Jeklar, Klemen Sitar iz 9. a in Anja Režek, Zala Medja, Brina Markelj, Adam Žerovc iz 9. b. Tam pa smo naleteli na prezahtevne naloge, zato je le Alini uspelo doseči bronasto Preglovo priznanje.

Iz osmega razreda pa so se na regijsko uvrstili 4 učenci. To so bili: Voranc Markič, Tomaž Cvetek, Lev Krkoč iz 8. a in Eva Colja Obiako iz 8. b.  Voranc, Tomaž in Eva so osvojili bronasto Preglovo priznanje. Državnega tekmovanja, ki bilo v maju  na FKKT v Ljubljani sta se udeležila Voranc in Tomaž, ker sta na regijskem tekmovanju dosegla visoko uvrstitev.  Na državnem tekmovanju pa sta oba dosegla srebrno Preglovo priznanje.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem                                                                          mentorica Urška Beznik

V »podn«, dlje ne gre!

V »podn«, dlje ne gre!

V četrtek, 6. 4. 2023, je v Nordijskem centru Planica potekalo šolsko državno prvenstvo v skokih z alpskimi smučmi. Med 170 udeleženci je bilo tudi 24 pogumnih bohinjskih otrok. Skakalnico, ki je bila velika kar 8 metrov, so zgradili na doskočišču vsem znane letalnice bratov Gorišek, kjer so se še nekaj dni nazaj naši pravi orli borili za najvišja mesta na finalu svetovnega pokala v smučarskih skokih.

Treningi na Poljah so se obrestovali, saj so se naši učenci in učenke na državnem prvenstvu odrezali odlično. Prav vsi so drug za drugim postavljali svoje osebne rekorde. Desetim izmed njih, se je uspelo uvrstiti na zmagovalni oder. Ana Iskra in Tajda Resman sta v svojih kategorijah zmagali, Jurij Mencinger in Maša Krek sta doskočila na drugo mesto, tretji pa so bili Emanuel Kafol, Ana Oblak, Taša Sodja, Cene Resman, Filip Valjavec in Matija Zupanc. Ostalim našim mladim orlom in orlicam je do zmagovalnega odra nekaj centimetrov zmanjkalo, prav vsi pa so se na koncu strinjali, da se v Planico vrnejo že prihodnje leto, ko bodo s pridom unovčili pridobljene izkušnje.

Vsem našim otrokom seveda iskreno čestitamo!

Na koncu bi se radi zahvalili še SSK Bohinj in Branetu Iskri, ki so nam omogočili trening v Nordijskem centru Polje. Kot zanimivost naj povemo, da se je našim otrokom, ki so bili vajeni 12m skakalnice na Poljah, tekmovalna v Planici zdela premajhna 😊. SSK Bohinj vse sodelujoče otroke in tudi ostale vabi na treninge skokov, ki bodo vsak ponedeljek in sredo od 17.30 do 19.00 ure v NC Polje.

Avtor besedila in slik: Nejc Pogačnik

Šolsko tekmovanje v znanju kemije za Preglovo priznanje

Šolsko tekmovanje v znanju kemije za Preglovo priznanje

V mesecu januarju smo na šoli tekmovali v znanju kemije.

Tekmovanja se je udeležilo 28 učencev osmega in devetega razreda, kar je zelo lepa številka. Na regijsko tekmovanje, ki bo 25. marca v Kranju, so se uvrstili:

– Tomaž Cvetek, Voranc Markič, Lev Krkoč in Eva Colja Obiako iz osmega razreda

– Zala Medja, Klemen Sitar, Izidor Čemažar, Adam Žerovc, Brina Markelj, Anja Režek, Alina Svoljšak in Julija Jeklar iz devetega razreda.

Veseli smo, da bomo v takem številu zastopali našo šolo in se na tekmovanje že zavzeto pripravljamo.

                                                                                                          mentorica Urška Beznik

Bohinjci znamo tudi leteti!

Bohinjci znamo tudi leteti!

V četrtek, 2. 2. 2023, je v Sebenjah pri Tržiču potekalo regijsko prvenstvo v skokih z alpskimi smučmi, ki so ga organizatorji prikupno poimenovali »Skoči z nami«. Tekmovalo je preko 100 otrok od 1. do 4. razreda, ki so bili razdeljeni v kategorije po razredih in še dodatno po spolu. Na tekmovanju je sodelovalo 23 naših učenk in učencev, ki so prikazali odlične skoke in si s tem priborili zelo dobre uvrstitve.

Naslove regijskih prvakov so osvojili Ana Iskra, Viva Rozman, Maša Krek in Emanuel Kafol, drugo mesto sta si priskakala Rožle Pretnar in Jurij Mencinger, tretja pa sta bila Cene Resman in Nace Žnidar. Med prvih 10 mest med fanti in prvih 6 mest med dekleti so se uvrstili še Tajda Resman, Taša Sodja, Filip Valjavec, Vid Kovačič, Matija Zupanc, Jaka Alič, Nac Medja in Žan Vesel. Vsi omenjeni so si danes priborili nastop na državnem prvenstvu, ki bo organizirano v meki slovenskega skakalnega športa – Planici, takoj po zaključku SP v nordijskih disciplinah. Do takrat bodo seveda pridno trenirali v našem nordijskem centru na Poljah.

Vsem učenkam in učencem za odlične skoke in pogum iskreno čestitamo!

Avtor besedila in slik: Nejc Pogačnik

 

Tekmovanje hitri lončki

Tekmovanje hitri lončki

Ožbej Vid Sodja, 6. a, Gabriel Selan, 8. a ter Bor Korošec, 8. b, ki je še istega dne zamenjal bolnega sošolca, so se 15. decembra podali v Ljubljano na tekmovanje hitrih lončkov (speed stacks). Nanj so se uvrstili na podlagi odličnega časa v predtekmovanju (sicer v drugi postavi). Pokazali so veliko spretnosti in hitrosti, vendar jim je na koncu za zmago piramida lončkov malo ponagajala. Tekmo si boste lahko ogledali 11. 2. 2023 na TV SLO 1 v oddaji Male sive celice.

Čestitke vsem trem za uvrstitev in dobro igro!

Mentorica Ana M. Sodja

Hitri-l.

Slika 1 of 4

Arhivi

Dostopnost