Vključeni smo v tri mednarodne projekte Erasmus +.

Enhancing Book Reading – Spodbujanje branja knjig 

Partnerske države: Španija, Italija, Turčija, Poljska, Slovenija

 


Popular Folk Dance a Mirror of the National Traditions of the Minorities – o folklori – Projekt o folklori in tradiciji

Internetna stran projekta

Italija, Turčija, Romunija, Portugalska, Slovenija


REF – Reading with Ease and Fun – Branje z(a) zabavo
Bolgarija, Latvija, Portugalska, Grčija, Romunija, Litva, Turčija, Slovenija
Priročnik

Vodja: Urška Repinc

Erasmus +

Voščila partnerskih šol Erasmus+ ob občinskem kulturnem prazniku

Prek enega od projektov Erasmus+ je bohinjska osnovna šola povezana s štirimi partnerskimi šolami. Druži nas tema folklora in tradicija. Prireditev ob občinskem kulturnem prazniku prikazuje del slovenske tradicije, ki jo tudi na ta način želimo ohranjati in hkrati deliti z drugimi.
Tri partnerske šole (iz Italije, Turčije in Romunije)  nam ob prazniku čestitajo z voščili, ki si jih lahko ogledate na povezavi.

 

Šolska prireditev ob občinskem kulturnem prazniku

Občina Bohinj vsako leto 26. marca praznuje svoj kulturni praznik. Na ta dan se  spominjamo obletnice rojstva našega rojaka dr. Janeza Mencingerja, po katerem šola nosi ime.
Letošnja osrednja tema praznika je bila DEDIŠČINA PRETEKLOSTI JE DOTA PRIHODNOSTI. Prireditev, ki jo je pripravila naša šola, si lahko ogledate na spletni povezavi.

Vabljeni k ogledu!

Mednarodno partnersko srečanje na daljavo

V sklopu projekta Erasmus+ Folkora in tradicija je 17. decembra potekalo srečanje na daljavo predstavnikov učencev in mentorjev partnerskih šol: iz mesta Cagliari na Sardiniji v Italiji, Amarante na Portugalskem, Bukarešte v Romuniji in Kayseri v Turčiji ter naše šole.
več…

Erasmus dnevi 2020

Naša šola je še vedno vključena v tri projekte Erasmus+. To so: Spodbujanje branja knjig, Folklora in tradicija in Branje z(a) zabavo. Prvo omenjeni projekt bi konec šolskega leta že zaključili, če nam covid-19 ne bi preprečil izvedbe vseh aktivnosti. več…

Slovenski ornament


Naša šola se je v začetku šolskega leta okrasila s podobami slovenskih ljudskih ornamentov.

Podobo sta zasnovali akademska slikarka Nataša Colja in učiteljica likovne vzgoje Nada Hodnik ter potem izvedli skupaj z drugimi učitelji.
več…

Arhiv

Dostopnost