Poklicno svetovanje in vpis v srednjo šolo

Informacija o stanju prijav za vpis v srednje šole za šol. leto 2020/21

Na spletni strani  https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/  je objavljeno  stanje  prijav za vpis v srednje šole na dan 21.5.2020. Najkasneje do 16.6.2020 lahko devetošolci svojo prijavnico prenesete  iz srednje šole, kjer jo imate sedaj, na drugo srednjo šolo oz. v drug program, če mislite, da je to za vas ustrezneje – predvsem v primeru, če menite, da imate bolj nizke ocene in da ne boste dosegli zadostnega števila točk.  Svetujem vam, da pokličete svetovalno službo na šoli, kjer imate prijavnico in vprašate, na katerem mestu ste glede na ocene 7. in 8. razreda. Prenesene prijavnice bodo šole sprejemale do navedenega datuma ne glede na število prijav, ki jih že imajo. read more…

Nove informacije in termini glede vpisa v srednje šole in dijaške domove

Sporočam vam, da sem prejela prijave vseh devetošolcev za vpis v 1. letnik srednje šole. Prav včeraj popoldne pa je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport objavilo novo okrožnico, v kateri je objavljen način in novi roki za vpis v srednje šole in dijaške domove. Ministrstvo predlaga, da starši sami izpolnijo prijavnico in jo brez žiga in podpisa ravnatelja pošljejo na srednjo šolo. Ker ste izpolnjene prijavnice že vrnili v šolo, vam sporočam, da jih bo  ravnateljica kljub temu podpisala, nato pa jih bom skupaj s spremnimi dopisi poslala na srednje šole. To bom storila ta teden, sicer pa je nov rok za oddajo prijavnic 11.5.2020.

read more…

Še dodatna pojasnila glede vpisa v srednjo šolo

Danes so iz Zavoda za šolstvo svetovalnim delavcem poslali novo sporočilo glede vpisa v srednjo šolo. Pravzaprav kakšnih novih informacij nismo prejeli. Vsekakor bo določen nov rok za prijavo, ki pa zaenkrat še ni znan in bo odvisen od tega, kdaj se bodo učenci vrnili v šolske klopi. Ko bo znano, kdaj bodo šole zopet odprle svoja vrata, bomo dobili nov rokovnik, ki bo objavljen tudi na spletni strani . Takrat bo vsekakor  dovolj časa, da bodo devetošolci izpolnili prijavnice, ki jih bo nato šolska svetovalna služba poslala na srednje šole. V primeru, da se učenci do konca tega šolskega leta ne bodo več vrnili v šolo, bomo prav tako poskrbeli, da se bodo vsi devetošolci vpisali v srednjo šolo. V tem primeru  boste  o načinu prijave pravočasno obveščeni..

Prestavljeni roki za vpis v srednjo šolo

Dragi devetošolci, spoštovani starši!

Upam, da ste vsi prejeli moje elektronsko sporočilo, ki sem ga posredovala razrednikoma 9.a in 9.b razreda in v katerem sem vam pojasnila,da so roki za vpis v srednjo šolo zaradi izrednih razmer prestavljeni. V teh dneh glede tega nismo prejeli nobenih novih navodil oz. informacij. Upam, da ste glede tega  pomirjeni in da vas ne skrbi, da bi zamudili vpis v srednjo šolo. Nekateri starši morda še vedno menite, da bi bilo bolje, da bi vpis kljub vsemu speljali kar v tem času, po pošti. Tudi meni bi to najbolj ustrezalo, saj bi lahko doma vse v miru opravila. Vendar pa je težava v tem, da nekateri učenci še niso opravili razgovorov in/ali preizkusov nadarjenosti. Poleg tega se mi ne zdi pametno, da bi tako pomembne dokumente pošiljala na srednje šole, ki so zaprte. Če pa kdo od vas izrecno želi, da se vpis opravi v teh dneh, naj me prosim pokliče na tel.št. 041 439 755, da se bomo dogovorili o načinu prijave. O morebitnih novih informacijah glede vpisa v srednjo šolo vas bom obveščala sproti.

Ostanite zdravi!                      Lepo vas pozdravljam, Karmen Zupan

Informativni dan na srednjih šolah

V petek, 13.2. 2020 ob 9.00 in ob 15.00 uri ter v soboto, 14.2.2020 ob 9.00 uri, bodo na vseh srednjih šolah potekali informativni dnevi. Ta dan devetošolci nimajo pouka. Glede na  termine si greste lahko ogledat tri srednje šole oz. tri izobraževalne programe. Upam, da vam bodo informacije, ki jih boste dobili na informativnem dnevu, v pomoč pri vaši odločitvi glede vpisa v srednjo šolo.

Arhivi

Dostopnost